Manfaat Sterol Dan Stenol Kepada Kesihatan Salur Darah Serta Menurunkan Kadar Kolestrol

Penyakit jantung adalah salah satu penyakit yang popular dalam masyarakat Malaysia. Hal ini demikian kerana, kebanyakan rakyat Malaysia mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat terutamanya dalam aspek pemakanan.

kolestrol

Seringkali terdengar berita kematian mengejut kerana diserang jantung dan masalah kegagalan jantung. Tahukah anda bahawa paras kolestrol yang tinggi dalam darah boleh menyebabkan risiko penyakit jantung.

Terdapat kajian menyatakan bahawa sterol dan stenol tumbuhan boleh mencegah dan juga menurunkan paras kolestrol dalam darah kita.

Sterol & Stanol

Sterol dan stanol wujud secara semulajadi dalam membran sel tumbuhan seperti  bijirin, buah-buahan, dan sayur-sayuran.  Yang bagusnya, struktur sterol dan stanol adalah sama dengan kolestrol.

Jadi, amat mudah mereka bekerja untuk menyerap kolestrol dalam saluran darah manusia dan seterusnya membantu menurunkan paras kolestrol dalam darah.

Bagaimana Sterol & Stanol berfungsi dalam menyingkirkan kolestrol?

Memandangkan struktur sterol dan stanol sama dengan kolestrol, mereka akan bersaing  untuk penyerapan di dalam usus.

kolestrol

Sterol dan stanol ini akan terikat kepada reseptor di dalam usus dan meninggalkan kolestrol di belakang. Hasilnya, sedikit kolestrol akan diserap oleh tubuh dan sedikit lagi akan dibebaskan di dalam salur darah.

Phytocol St Menurunkan Kolestrol Secara Semulajadi

kolestrol

Sejak dilancarkan pada Jun 2014, Phytocol St sering menjadi pilihan pelanggan yang ingin menjaga kesihatan saluran darah dan jantung mereka. Emak saya sendiri juga merupakan pengamal vitamin ini. Hasilnya paras kolestrol emak saya sudah turun kepada bacaan normal.

  • Phytocol St diperbuat dengan gabungan kuat sterol dan stenol tumbuhan
  • Setiap tablet membekalkan 2000mg sterol dan stenol tumbuhan
  • Bebas dari gluten

Testimoni Phytocol St

 

kolestrol

kolestrol

Daftar Ahli Satu Kelebihan

Untuk mendapatkan harga yang lebih murah, saya nasihatkan anda untuk menyertai kami dan menjadi sebahagian daripada kami. Banyak manfaat yang anda dapat jika mendaftar sebagai ahli.

Klik sini untuk maklumat tentang kelebihan menjadi ahli shaklee. Apabila anda menyertai kami, banyak lagi bonus yang anda dapat.

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

Untuk tempahan hubungi kami dan kami akan berikan servis yang terbaik untuk anda.

tanda-tanda mengandung

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu
Tel : 013-232 1416
Email : puteribongsu33@gmail.com

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *