Bacaan Kolestrol Turun Selepas Konsisten Amalkan Vivix & Phytocol St Setiap Hari

Perkara yang sangat merisaukan  ialah apabila insan tersayang mengalami masalah kesihatan terutamanya ibu ayah. Kali ini saya ingin menceritakan tentang emak saya yang menghidap masalah darah tinggi dan bacaan kolestrol tinggi.

bacaan kolestrol turun

Emak saya merupakan seorang surirumahtangga sepenuh masa. Sejak tahun 2016, emak diserang masalah kesihatan. Emak kerap demam, sakit kepala dan sakit-sakit badan. Emak saya tidak percayakan perubatan moden dan lebih suka mendapatkan rawatan di klinik perubatan alternatif Homeopathy.

Walaupun sudah bertahun-tahun mendapatkan perkhidmatan homeopathy, kesihatan emak masih lagi tidak kembali seperti biasa. Sehinggalah emak mengalami sakit kepala yang teruk dan demam, saya dan adik beradik yang lain mengesyorkan supaya emak mendapatkan rawatan di klinik berdekatan.

Nasib baik emak menurut sahaja dan hasilnya bacaan darah tinggi emak bukanlah ditahap yang normal. Patutlah emak kerap stress, tak lena tidur dan sakit kepala. Doktor menyarankan agar emak melakukan ujian darah.

Keputusan Ujian Darah Sebelum Amalkan Set Kolestrol

kolestrol menurun

Keputusan ujian darah emak kali pertama. Bacaan LDL Kolestrol emak sangat  tinggi dan ini juga salah satu punca kesihatan emak terganggu. Doktor menyarankan emak buat ulangan ujian darah 6 bulan kemudian dan emak dibekalkan dengan ubat kolestrol serta ubat darah tinggi.

Sejak daripada itu, emak mula menjaga pemakanan dan juga konsisten makan ubat. Disamping itu, emak juga mencuba Vivix & juga Phytocol St dan doktor juga menyarankan emak mengambil 2 produk ini.

Bacaan Kolestrol Turun Selepas 6 Bulan !

6 bulan berikutnya emak menjalani ujian darah sekali lagi untuk melihat bacaan kolestrol turun atau tidak. Selepas menerima keputusan ujian, bacaan kolestrol emak turun!. Emak sangat gembira dengan hasil ujian tersebut.

bacaan kolestrol turun

Vivix & Phytocol St Bantu Turunkan Kolestrol Dalam Darah

Kandungan polifenol & reveratrol dalm Vivix mampu menurunkan paras kolestrol dalam saluran darah sekaligus dapat mencegah penyakit yang berkaitan.

bacaan kolestrol turun

Polifenol membantu mengurangkan inflamasi dalam saluran darah, meningkatkan kesihatan salur darah, dan mengekalkan kesihatan salur darah yang sihat.

Menurut Kaji Selidik Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan Malaysia pada tahun 2011,  lebih daripada 6 juta rakyat Malaysia mempunyai tahap kolesterol yang tinggi. Keadaan ini dijangka akan mengalami peningkatan akibat gaya pemakanan rakyat Malaysia yang tidak seimbang.

bacaan kolestrol turun

Kandungan sterol dan stanol yang terdapat dalam Phytocol St stukturnya sama dengan kolestrol. Jadi, hanya sedikit kolestrol yang terserap dalam tubuh, selebihnya dilepaskan ke dalam salur darah.

bacaan kolestrol turun

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

tanda-tanda mengandung

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu
www.wassap.my/60132321416
Email : [email protected]

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

One thought on “Bacaan Kolestrol Turun Selepas Konsisten Amalkan Vivix & Phytocol St Setiap Hari”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *