Ikhtiar Hamil Dengan Koenzim Q10 & Set Kesuburan Suami Isteri

Setiap pasangan yang mendirikan rumahtangga impikan anak yang akan hadir dalam hidup mereka. Tidak semua pasangan yang berkahwin akan cepat dapat anak. Ada yang dikurniakan rezeki anak lebih awal, ada yang diuji dengan belum mendapat cahaya mata atau lambat sedikit.

ikhtiarhamil

Namun begitu, kita tidakboleh berputus asa dan berpeluk tubuh sahaja. Ikhtiar dengan apa cara sekalipun kerana Allah s.w.t mahu melihat kita berusaha dan tidak cepat putus asa.

Bagi suami, jangan salahkan isteri jika isteri belum hamil dan apa yang terbaik ialah jalani ujian kesuburan di klinik atau di hospital dahulu. Kenalpasti masalah pasangan masing-masing dan rujuklah kepada yang pakar.

Apabila disahkan tiada masalah, anda boleh ikhtiar dengan cara yang terbaik. Saranan saya, ikhtiar dengan Set Kesuburan Shaklee & juga CoQ-Trol Plus.

Koenzim Q10 (CoQ10 ) & Ikhtiar Hamil

ikhtiar hamil

Koenzim Q10 membantu menyokong sistem reproduktif lelaki dan wanita. Bagi mereka yang berusaha untuk hamil atau mendapatkan cahaya mata, sangat bagus jika amalkan CoQ10 ini.

ikhtiar hamil

CoQ10 membantu meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Dengan pengambilan CoQ10 secara konsisten setiap hari, CoQ10 membantu meningkatkan jumlah sperma yang sihat, meningkatkan pergerakan sperma dan meningkatkan kualiti Ovum.

Set Kesuburan Suami Isteri

Vitamin Kesuburan Untuk Isteri

1. Vita Lea Dengan Formula Zat Besi – Jika anda ikhtiar hamil, pengambilan Zat besi juga sangat penting bagi meningkatkan penghasilan sel darah yang sihat. Vita Lea mengandungi 28 jenis Vitamin & Mineral yang badan kita perlukan.

Apabila anda ikhtiar hamil, anda perlu makan makanan yang sihat, perlukan tenaga yang cukup dan rehat yang cukup. Tapi, zaman sekarang susah nak jumpa makanan yang sihat tanpa racun serangga, tanpa cucuk hormon dan sebagainya. Jadi Vita Lea sangat membantu untuk tambah semula nutrisi yang hilang dalam makanan sihat kita.

2. Vitamin B dengan Asid Folik– Bagi mereka yang ikhtiar hami, pengambilan Asid Folik 3 bulan lebih awal adalah baik untuk mencegah risiko kecacatan tiub neural pada janin. Asid Folik juga membantu untuk kesuburan rahim kita.

Vitamin B pula membantu meningkatkan tenaga, menurangkan tekanan emosi, membantu mengatasi masalah kemurungan, dan membantu mengawal emosi semasa datang bulan.

3. Omega Guard – Meningkatkan peredaran darah, melindungi saluran darah dari plak, lemak atau kolestrol.  Apabila saluran darah baik, jantung akan mengepam dengan lebih baik & meningkatkan tenaga kelakian anda.

Vitamin Kesuburan untuk suami

Zinc Complex – Meningkatkan bilangan sperma yang berkualiti.

Vitamin E dengan Selenium – Melindungi sperma & menghasilkan sperma yang sihat serta sperma dapat bergerak dengan baik. Pada tahun 1924, terdapat satu kajian mendapati bahawa Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Lelaki yang mengambil vitamin E sebanyak 600IU hingga 800IU setiap hari akan meningkatkan kuantiti sperma mereka.

Pengambilan Vitamin E juga membantu meningkatkan rasa berahi terhadap pasangan anda.

Omega 3 – Meningkatkan peredaran darah, melindungi saluran darah dari plak, lemak atau kolestrol.  Apabila saluran darah baik, jantung akan mengepam dengan lebih baik & meningkatkan tenaga kelakian anda.

Ikhtiar Hamil Dengan Amalan Rohani

Yang penting, apabila kita berusaha, jangan lupa berdoa kepada Yang Maha Kuasa. Antara amalan yang boleh dilakukan untuk ikhtiar hamil ialah melakukan solat sunat hajat, sentiasa membaca Al Quran, sentiasa bersedekah, sentiasa suka kepada kanak-kanak, dan doa yang spesifik setiap masa.

Daftar Ahli Satu Kelebihan

Untuk mendapatkan harga yang lebih murah, saya nasihatkan anda untuk menyertai kami dan menjadi sebahagian daripada kami. Banyak manfaat yang anda dapat jika mendaftar sebagai ahli.

Klik sini untuk maklumat tentang kelebihan menjadi ahli shaklee. Apabila anda menyertai kami, banyak lagi bonus yang anda dapat.

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

tanda-tanda mengandung

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu
Tel : 013-232 1416
Email : [email protected]

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

One thought on “Ikhtiar Hamil Dengan Koenzim Q10 & Set Kesuburan Suami Isteri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *