Kebaikan Meal Shakes Sebagai Susu Multivitamin Terbaik

kebaikan meal shakesMultivitamin yang kita kenal biasanya dalam bentuk tablet atau kapsul yang dijual di farmasi dan klinik. Lain pula bagi multivitamin keluaran shaklee ini. Walaupun terdapat multivitamin dalam bentuk tablet, shaklee juga mengeluarkan vitamin dalam bentuk susu.

Mudah untuk diminum oleh kanak-kanak bahkan sesuai untuk orang dewasa  yang tidak gemarkan tablet.

Multivitamin shaklee jenis susu dikenali sebagai Meal Sh

akes. Merupakan hidangan yang cukup lengkap dan mudah diserap oleh tubuh badan kita seharian. Mengandungi asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita.

Merupakan sumber protein yang terbaik untuk tumbesaran kanak-kanak dan juga kesihatan seharian.

kebaikan meal shakesDirumus khas daripada bahan-bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin, immunoglobulin, lactoferrin, dan bacteriolysin.

Salah satu kebaikan Meal Shakes ialah mengandungi 24 jenis vitamin termasuklah vitamin E,  vitamin C, vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin A, Vitamin D, 8  mineral dan zat untuk kesihatan tubuh badan kita.

Hidangan lengkap dan segera bagi mereka yang tidak sempat untuk bersarapan pagi.

Kebaikan Mealshakes

 • Membantu mengatasi masalah sembelit dalam kalangan kanak-kanak dan dewasa kerana Meal Shakes kaya dengan serat larut.
 • Memberi rasa penambah selera untuk yang mengalami masalah tiada selera makan.
 • Membantu mengembalikan seri wajah. Kandungan Vitamin B yang lengkap membantu membina sel-sel darah merah yang sihat sekaligus memberi impak yang bagus kepada kulit serta menjadikan kulit lebih cantik.
 • Kaya dengan vitamin dan bahan-bahan yang membantu melambatkan proses penuaan seperti Vitamin A, Vitamin C , Vitamin E, Selenium dan Zink.
 • Kebaikan Meal Shakes juga bertindak melawan jangkitan dan sangat bagus untuk pertahanan badan.
 • Sangat membantu tumbesaran badan, membina tulang, otot dan sel-sel untuk membesar kerana Meal Shakes, kaya dengan Asid Folik, Biotin, Kalsium dan Magnesium.
 • Kandungan Protin yang tinggi membantu dalam pembinaan tisu kulit, mengukuhkan akar rambut, orgran, melancarkan peredaran darah, dan sebagainya.

Dan banyak lagi kebaikan Meal Shakes yang perlu anda ketahui. Meal Shakes bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak, juga sesuai untuk orang dewasa mahupun warga emas.

Saranan saya, eloklah anda mengambil Meal Shakes untuk anak-anak kerana anak-anak kebanyakannya tidak suka makanan yang berkhasiat.

Kesan Buruk Jika Tidak Mengambil Multivitamin

Adakah makanan yang kita makan seharian membekalkan vitamin atau memberikan manfaat kepada anda?. Seperti yang kita tahu, makanan yang kita makan kebanyakannya tidak berkhasiat dan tidak mengikut aturan yang betul seperti saranan piramid makanan.

Kesan buruk jika tidak mengambil multivitamin ialah ;

 • Sistem imun lemah dan mudah dijangkiti penyakit.
 • Kerap lesu dan letih serta tidak bertenaga.
 • Risiko tulang rapuh dan masalah gigi jika tidak mengambil kalsium.
 • Masalah keguguran rambut yang serius.
 • Luka lambat sembuh dan sebagainya.

Jadi, sebab itulah banyak suplemen dikeluarkan oleh mana-mana syarikat kesihatan untuk membantu mengatasi masalah ini. Makanan juga menjadi punca kepada bermulanya sesuatu penyakit.

Dengan pengambilan vitamin atau suplemen, kita boleh tambah nilai kesihatan kita ke arah yang lebih baik dan sihat. Senaman dan juga aktiviti riadah juga perlu diamalkan.

Pokok pangkalnya, gaya pemakanan kita mestilah dijaga dan dikaji semula agar kita memperolehi kesihatan yang optimun. Apabila badan sihat, minda cergas dan segala kerja juga berjalan dengan lancar.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Meal Shakes, hubungi kami atau untuk belian secara online klik di sini.

susu multivitaminWAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
Shaklee Independent Distributor
Tel : 013-232 1416
Email : [email protected]
FB LIkes : Seri Bongsu Healthy

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *