Kenali Pencipta Vivix & Kelebihan Vivix Kepada Kesihatan Anda

Salah satu produk yang paling laris ialah Vivix.  Banyak kelebihan Vivix untuk kesihatan anda semua. Saya juga merupakan pengamal Vivix dan asbab Vivix kesihatan saya selepas melahirkan anak kedua juga lebih baik.

Tahukah anda siapakah yang mencipta Vivix?. Insan yang mencipta Vivix ialah seorang doktor iaitu, Dr. Elizabeth Blackburn. Beliau merupakan Presiden  Salk Institute for Biological Studies.

Beliau pernah mengetuai American Cancer Research Association. Beliau adalah pemenang Anugerah Nobel Prize Dalam Bidang Perubatan pada tahun 2009 kerana telah menjumpai telemorase.

vivix shaklee

Apa Itu Telomere?

Telomere iaitu satu protein dalam DNA  yang menyimpan seribu rahsia tentang penyakit kita pada masa akan datang

Apabila  protin telomere rosak disebabkan faktor usia dan serangan radikal bebas, maka kromosom kita menjadi tidak lengkap dan rosak. Kemudian terjadilah kerosakan sel. Apabila sel rosak, penyakit mudah singgah dan badan kita juga terdedah kepada penyakit-penyakit kronik.

Kajian beliau adalah untuk memastikan bahawa tiada  sel kromosom yang rosak. Rentetan daripada inilah Vivix tercipta. Pihak saintis Shaklee telah bekerjasama dengan beliau untuk menghasilkan Vivix dan kerana itu Vivix hanya dipaternkan khas untuk pihak Shaklee sahaja, company lain tidak boleh tiru.

Salah satu kelebihan vivix ialah melindungi dan memelihara sel DNA. Jadi bila amik vivix, membantu melambatkan proses pemendekan telomeres walaupun umur meningkat. Vivix memastikan telomeres kita sentiasa panjang dan akan terlindung daripada serangan radikal bebas.

Menurut kajian Landmark study, telomeres pengguna vivix adalah 11% lebih panjang berbanding bukan pengguna vivix. Kajian telah dibuat kepada pengguna vivix yang mengamalkan vivix selama 5 tahun.

Bahan-bahan Utama Yang Terkandung Dalam Vivix

kelebihan vivix

Anggur Muscadine

Anggur muscadine merupakan sejenis anggur yang tumbuh liar di dalam hutan dan saiznya tidak sama dengan anggur yang biasa kita makan. Saiznya seperti sebiji bola golf dan mempunyai kulit yang agak tebal.

Mempunyai lebih kromosom yang berfungsi untuk menghasilkan phytonutrien yang tiada dalam anggur lain. Kaya dengan antioksidan & lebih banyak berbanding beri biru. Mengandungi resveratrol semulajadi & asid elagik yang kuat untuk menentang serangan radikal bebas.

Lobak Ungu

Lobak ungu dikatakan sangat tinggi antioksidan berbanding lobak biasa. Malahan menurut kajian sumber antioksida yang baik adalah daripada sayuran atau buah-buahan yang berwarna merah, biru & ungu.

Sangat kaya dengan vitamin A, tinggi antioksida, anti radang dan antibakteria yang kuat.

Elderberry

Kebiasaannya digunakan sebagai petua lama untuk batuk, selsema dan pemulihan luka. Kaya dengan phytonutrients semulajadi, dan kaya dengan antioksida.

Knotweed Jepun

Juga dikenali sebagai Mexican Bamboo. Kaya dengan antioksidan dan mempunyai sumber resveratrol sama seperti anggur muscadine.

Manfaat & Kelebihan Vivix Untuk Tubuh Badan Anda

 1. Bekerja diperingkat sel iaitu dengan melindungi, membaiki, memulihkan sel DNA dalam badan.
 2. Menyokong kesihatan sendi , kesihatan jantung, & salur darah.
 3. Membantu menurunkan paras kolestrol
 4. Membantu mengekalkan paras gula dalam darah & mengawal kandungan gula dalam darah serta mengurangkan risiko diabetis. Juga membantu mengawal selia insulin.
 5. Menyokong kesihatan saraf, dan sendi
 6. Meningkatkan sistem pertahanan badan
 7. Melindungi sel daripada serangan radikal bebas
 8. Membantu mengekalkan keremajaan kulit & awet muda
 9. Menurunkan paras tekanan darah terutamanya mereka yang mengalami masalah darah tinggi.
 10. Anti radang
 11. Mencegah masalah prostat
 12. Mengurangkan rambut beruban & mengatasi masalah keguguran rambut
 13. Menghalang alzheimer  & meningkatkan daya ingatan
 14. Membantu meningkatkan kesihatan harian dan banyak lagi manfaat lain terhadap badan kita.

 

Secara jujurnya, saya sangat-sangar syorkan Vivix kepada anda yang mempunyai masalah seperti di atas.  Kesihatan emak saya sendiri telah berubah apabila beliau mengamalkan Vivix. Paras kolestrol menurun dan beliau semakin sihat. Klik sini untuk Testimoni Vivix emak saya.

Berminat untuk mencuba Vivix, anda boleh hubungi saya di nombor tertera & konsultasi secara percuma akan diberikan.

tanda-tanda mengandung

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu
www.wassap.my/60132321416
Email : [email protected]

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *