keputihan

Keputihan Teruk Jejaskan Hubungan Suami Isteri

Tiba-tiba teringatkan kisah Mah yang menjadi viral di laman sosial sejak akhir-akhir ini. Kisah suami Mah yang curang kerana Mah tidak menjaga penampilannya selepas melahirkan 3 cahaya mata.

Lantas si suami terlanjur dek terpesona dengan seorang janda cantik lagi lawa daripada Mah. Bagi kita, memang tidak patut.

Lumrah alam, lelaki inginkan kecantikan luar dan dalam. justeru, Mah perlulah jaga kecantikan luar dan dalam demi suami Mah.

Ekoran daripada kisah Mah, teringat saya tentang kisah seorang pelanggan saya yang bermasalah dengan suami kerana masalah kesihatan dalaman wanita.

Keputihan Jejaskan Hubungan Suami Isteri

Sebulan lepas saya menerima pesanan ringkas (sms) daripada seorang wanita. Namanya tidak perlu disebutkan disini. Beliau mengalami masalah keputihan yang teruk dan berbau.

Keputihan berlaku selepas period pertama selepas melahirkan anak. Menurutnya, keputihan yang banyak dan teruk menjejaskan hubungan dengan suami. Suami beliau asyik mengadu kerana miss v berbau.

Bermacam jenis pencuci bahagian intim telah beliau cuba, namun tidak berhasil. Keputihan berpunca daripada jangkitan kuman, bakteria atau kulat. Aktiviti seksual juga boleh merangsang masalah keputihan berlaku.

Sepatutnya selepas bersama suami, isteri perlulah mencuci faraj sebersih-bersihnya. Kesihatan faraj perlu dijaga supaya tidak berlaku jangkitan kuman atau bakteria.

Sebagai penyelesaian, saya cadangkan beliau mencuba Set Keputihan.

Keputihan Teruk Berjaya Di Atasi

Selepas mengamalkan Set Keputihan, beliau sms saya semula dan menyatakan bahawa masalah tersebut telah tiada.

keputihan

Alhamdulillah, syukur sangat apabila menerima perkhabaran gembira ini. Bukan sahaja masalah kesihatan dalaman selesai, tetapi hubungan suami isteri pulih seperti sediakala.

Set Keputihan Shaklee

Set Keputihan yang saya cadangkan untuk pelanggan saya terdiri daripada dua jenis vitamin iaitu Alfalfa Complex  dan Garlic Complex.

Alfalfa Complex -330biji RM53.75

 

keputihan

Dikenali sebagai “Raja Tumbuhan”dan sangat berkhasiat untuk membantu merawat masalah dalaman wanita seperti :

  • Kitaran haid tidak teratur
  • Mengetatkan faraj & dikenali juga sebagai kacip fatimah moden
  • Mengatasi sakit semasa datang bulan
  • Menstabilkan hormon
  • Membantu masalah keputihan yang serius

Garlic Complex – 60biji RM47.50

keputihanDikenali sebagai antibiotik semulajadi dan mampu menghalang jangkitan kuman, kulat, virus dan yis.

Sangat berkesan merawat masalah keputihan kerana keputihan berpunca daripada jangkitan kulat atau bakteria.

Kisah Mah & Keputihan Sebagai Ikhtibar

Mungkin salah suami kerana tidak memberi sokongan dan dorongan kepada isteri. Jangan letakkan kesalahan penjagaan kesihatan dalaman kepada isteri semata-mata.

Apa yang penting, tolak ansur amatlah perlu dalam urusan rumahtangga. Apa salahnya jika suami mengambil inisiatif belikan set penjagaan badan untuk isteri. Bukannya rugi pun, malahan anda lebih bahagia. 😉

Saranan saya, untuk suami atau isteri yang mengalami masalah keputihan, jangan pandang remeh isu ini. Cegahlah sebelum parah dan dapatkan Set Keputihan dengan segera!.

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

Untuk tempahan Set Keputihan, hubungi kami dan kami akan berikan servis yang terbaik untuk anda.

keputihanWAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
MOHD HAFIZULLAH BIN MANSOR
Shaklee Independent Distributor
Tel : 013-232 1416 WAN/017-971 2828 HAFIZ
Email : [email protected]
FB LIkes : Seri Bongsu Healthy

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *