6 Langkah Miliki Kulit Awet Muda Dengan Youth Complex

Memiliki kulit awet muda dan cantik adalah idaman semua wanita. Semakin berusia, wajah kita akan semakin tua, berkedut dan mula kendur. Inilah yang paling ditakuti oleh para wanita.

Justeru Youth Complex dihasilkan untuk memenuhi citarasa wanita masa kini. Youth telah mula dijual di pasaran Malaysia pada 1 Mac 2018 baru-baru ini.

Youth mencipta fenomena di Malaysia apabila hari ketiga penjualannya, Youth telah kehabisan stok!. Ini telah membuktikan bahawa Youth sangat diperlukan di Malaysia memandangkan banyak kosmetik di Malaysia sekarang adalah produk rebranding.

Kenapa Anda Mesti Memiliki Youth Complex?

1. 100% Vegan atau dihasilkan daripada bahan-bahan berasaskan tumbuhan seperti Alga, Swiss Apple, Muscadine Grape, Lotus Japonicus, Raspberry, dan Schisandra.

2. Tidak diuji ke atas haiwan atau tidak ada kekejaman ke atas haiwan. Youth diuji ke atas manusia iaitu, CEO Shaklee sendiri Mr. Roger Barnett dan beliau lah pencetus Youth menggunakan bahan terbaik dan hasilnya yang terbaik.

3. Diuji oleh pakar Oftamologi iaitu pakar mata. Youth terbukti tidak memberikan kesan negatif kepada mata penggunanya.

4. Diuji oleh pakar Kulit/ Dermatologi dan ianya selamat untuk semua jenis kulit.

5. Tidak Komedogenik atau tidak menyumbat liang pori. Hasil penggunaan Youth selama 2 minggu akan menampakkan liang pori mengecut.  Tak percaya? Cuba hari ini!.

6. Hypoalegenik. Sesuai untuk semua jenis kulit wajah sama ada berminyak, sensitif, normal dan kering.  Dan sesuai digunakan oleh wanita dan lelaki yang mementingkan penjagaan wajah.

6 Langkah Miliki Kulit Awet Muda Dengan Menggunakan Youth Complex

Langkah 1 : Luminious Gel Oil Cleanser

kulit awet muda

Gel pencuci berasaskan minyak yang sangat ringan bila disapu pada wajah. Mencuci tanpa menghilangkan nutrien pada kulit wajah.  Tidak mengandungi sabun dan mempunyai PH yang seimbang. Gabungan Polifenol, Alga dan Vitamin untuk mencuci, melembutkan kulit dan mengekalkan kelembapan kulit.

Cara Penggunaan :

Basahkan wajah anda, kemudian picitkan Luminous Gel Oil Cleanser sebesar biji kacang & ratakan ke seluruh wajah.  Seterusnya bilas hingga bersih.

Langkah 2 : Perfecting Skin Toner

kulit awet muda
Hubungi : +60132321416

Untuk dapatkan hasil terbaik, setiap rejim penjagaan wajah perlu mempunyai toner atau penyegar. Toner membantu membersihkan wajah daripada sel kulit mati, menghidratkan kulit dan membekalkan nutrisi pada wajah anda.

Cara Penggunaan:

Tuang sedikit toner pada kapas, kemudian sapu dan ratakan ke seluruh wajah. Jangan terlalu kuat dan sapu dengan perlahan sahaja supaya tidak menyakitkan muka dan supaya nutrisi pada kulit tidak rosak.

Langkah 3 :Youth Activating Serum

kulit awet muda

Diperbuat daripada Apple Stem Cell, Lotus Japonicus & juga Vitamin A. Fungsinya mempercepatkan pembaharuan kulit 10 kali ganda berbanding serum biasa.

Cara Penggunaan:

Selepas menggunakan toner pada wajah, picit Activating Serum  sebesar biji kacang & sapu ke seluruh kulit wajah.

Langkah 4 (Waktu Malam Sahaja) : Radiance C+E

 

kulit awet muda

Mengandungi 20% pati vitamin C dan E dalam setiap kapsul. Menurut Chris Kyrou, Ketua Saintis yang menghasilkan Youth Complex, Vitamin C dalam Youth adala paling tinggi patinya sebab bukan mengandungi Vitamin C semata-mata, juga mengandungi bioflavonoids yang membantu tingkatkan penyerapan Vitamin C & E ke atas kulit kita.

Cara Penggunaan:

Picit sedikit Radiance C+E, dan sapukan pada kawasan yang bermasalah seperti parut jerawat, tompokan, dan jeragat. Tidak perlu guna 1 kapsul, sapu nipis sahaja. Lebihan Radian C+E, boleh disimpan di dalam bekas kedap udara dan boleh digunakan untuk hari seterusnya.

Radiance C+ E perlu digunakan 2 atau 3 kali seminggu atau selang sehari.

Langkah 5 : Age Defense Moisturizer-SPF50

kulit awet muda

Uniknya Age Defense Moisturizer SPF 50 ialah 2 dalam 1 yang mana pelembap digabungkan dengan perlindungan UV SPF50. Perlindungan UVA/UVB sangat penting untuk mengelakkan kulit kita menjadi pigmentasi seperti jeragat dan kekusaman.

Cara Penggunaan:

Picitkan sebesar biji kacang  dan sapu atau ratakan ke seluruh wajah. Gunakan 15 minit sebelum keluar rumah.

Langkah 6 : Advanced Renewal Night Cream

kulit awet muda

Krim malam yang sangat ringan pada wajah, tidak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. Gabungan ekstrak Alga Marin, Anggur Muscadine dan Lotus Japonicus dan sumber antioksida yang lain membantu menggalakkan pembaharuan sel kulit semasa sedang tidur.

Kulit kita juga bekerja dan waktu yang paling bagus ialah semasa kita tidur. Sebab itulah penggunaan krim malam sangat penting untuk kesihatan dan kecantikan kulit wajah.

Cara Penggunaan:

Sapu dan ratakan ke seluruh wajah selepas menggunakan serum atau Radiance C+E.

Dengan Youth, Anda Sedekad Lebih Muda

Ini adalah kesan Youth Complex ke atas penggunanya. Nampak banyak sangat perubahan bukan?. Alhamdulillah. kulit awet muda

kulit awet muda

kulit awet muda

Jadi, usah tunggu lagi. Dapatkan Youth anda hari ini  dengan saya. InshaAllah sangat berbaloi untuk pelaburan kulit anda. Kulit sihat, berseri dan bebas bahan kimia dengan Youth Complex.

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

tanda-tanda mengandung

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu
www.whatsapp.com/+60132321416
Email : [email protected]

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *