Menyesal Guna Shaklee!

menyesal guna shakleeEntri kali ini agak panas dan hangat sedikit. Tapi saya ingin kongsikan kepada anda betapa saya menyesal guna shaklee. Maksud saya menggunkan barang-barang keluaran shaklee.

Alhamdulillah, hampir setahun 3 bulan kenal shaklee dan menggunakan produk shaklee. Daripada set berpantang, hinggalah menyusu. Set Resdung ke Set kesihatan Optimun. Saya memang sangat menyesal.

Sudah beribu-ribu saya habiskan untuk membeli suplemen shaklee. Kenapa saya menyesal guna shaklee?. Sebab mahalkah?. Tidak berkesankah?. Atau shaklee merbahaya?. Ikuti ulasan saya selanjutnya.

Kenapa Menyesal Guna Shaklee

Saya menyesal guna shaklee kerana, shaklee telah memberikan penyelesaian kepada masalah kesihatan saya, masalah penyusuan saya dan malah kerana shaklee juga resdung saya semakin berkurangan.

Saya tidak menyesal guna shaklee kerana saya dan keluarga telah memperolehi kesihatan yang baik. Semuanya dengan izin Allah, tetapi shaklee adalah perantara.

Menyesal juga kerana melaburkan RM75 untuk yuran pendaftaran shaklee dan saya balik modal sebanyak 4 angka setiap bulan.

Dengan bonus hasil jualan shaklee setiap bulan, saya dapat membayar hutang yang saya pinjam semasa saya memulakan perniagaan sebelum kenal shaklee.

Suplemen yang saya makan sebanyak 10 jenis setiap hari itu adalah hasil daripada bonus yang saya terima. Kalau diikutkan, jika saya tidak menjual produk atau tidak kenal shaklee, saya tidak mampu untuk makan 10 jenis suplemen sehari.

Memang saya tidak mampu, kerana saya hanyalah suri rumah tangga sepenuh masa. Pendapatan jualan online tidaklah seberapa. Namun, setelah mengenali shaklee, banyak yang saya belajar.

Shaklee banyak merubah kehidupan saya. Saya dapat membantu suami jika gaji suami lewat diterima dan bantu ringankan beban beliau.

Amalan Dalam Shaklee Menyebabkan Saya Menyesal

Setelah berdaftar sebagai ahli shaklee yang sah, saya dimasukkan ke kumpulan shaklee saya, Green Mansion. Banyak perkara yang saya pelajari tentang shaklee. Bukan tentang shaklee sahaja, tetapi saya juga belajar untuk lebih dekat dengan Allah s.w.t.

Sejujurnya, jika selepas solat, saya malas berzikir. Selepas berdoa, terus sahaja buat kerja-kerja lain. Tapi sejak menyertai shaklee, kami diajar untuk melakukan amalan rohani, bukan paksaan, malahan lahir dari hati saya sendiri.

Solat sunat tahajud yang selama 26 tahun saya tidak pernah lakukan, saya lakukan. Al-mathurat tidak pernah saya baca, saya baca dan saya selami. Dalam shaklee juga saya kenal sedekah dan saya tahu fungsi sedekah.

Ya Allah betapa menyesalnya aku mengenali shaklee kerana aku lebih dekat denganMu. Kerana shaklee, saya kenal erti memberi.

Dan banyak lagi ilmu  amalan rohani yang saya dapat melalui perkongsian di group shaklee. Presidental Master Shaklee Malaysia, juga sentiasa berpesan supaya lakukan amalan rohani dengan istiqomah. Bukan untuk rezeki sahaja, malahan untuk bekalan akhirat nanti.

Alhamdulillah, shaklee telah membuatkan saya menyesal kerana tidak kenal Allah s.w.t dengan lebih mendalam. Syukur kerana dipertemukan dengan rakan-rakan seperjuangan dalam shaklee.

Erti hidup untuk memberi.

Untuk pertanyaan lanjut tentang Shaklee, boleh hubungi saya.

menyesal guna shaklee
WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
013-232 1416
Email : [email protected]
FB Pages : Seri Bongsu Healthy
Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

One thought on “Menyesal Guna Shaklee!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *