Rawatan Untuk Ekzema

Ekzema adalah salah satu penyakit kulit yang mana keadaan kulit bernanah, gatal-gatal, lepuh kecil, dan kemerah-merahan. Punca ekzema masih belum dikenal pasti sehingga kini.

Selalunya yang kita lihat, ekzema menyerang bahagian pipi namun bahagian-bahagian lain juga tidak terkecuali termasuklah bahagian peha, betis, tangan dan lain-lain.

Kebiasaannya, ekzema menyerang kanak-kanak, tetapi golongan dewasa juga tidak terkecuali untuk mendapat penyakit kulit ini. Bagi mereka yang mempunyai sejarah keluarga penghidap ekzema, keadaan ini akan lebih kerap berlaku.

Rawatan untuk ekzema

Tiada rawatan untuk ekzema yang khusus kecuali berjumpa doktor dan dapatkan nasihat doktor. Jika tidak dirawat dengan betul, ekzema boleh berlanjutan.

Rawatan Untuk Ekzema Yang Telah Berjaya

Ingin saya kongsikan satu pengalaman dan cerita tentang rawatan untuk ekzema yang telah berjaya. Masalah ekzema ini dihadapi oleh anak kepada seorang teman saya.

Anak beliau mengalami ekzema yang agak teruk pada bahagian peha dan betis. Pelbagai jenis rawatan telah beliau cuba, termasuklah berjumpa doktor khas untuk masalah kulit.

rawatan untuk ekzema

Ubat yang dibekalkan doktor hanya mampu menyekat rasa gatal-gatal dan untuk mengelakkan anak beliau menggaru. Antibiotik juga dibekalkan untuk mengelakkan berlakunya jangkitan kuman.

Walaupun telah mencuba ubat klinik, lepuh-lepuh dan tompok kemerahan masih tidak hilang. Lantas, suatu hari beliau menghubungi saya dan menyatakan masalah yang dihadapinya.

Saya syorkan beliau mencuba  Herbal Blend dan juga Basic H. Tidak salah untuk mencuba, kerana Allah s.w.t menyuruh manusia untuk berusaha.

Sebulan selepas itu, beliau menghubungi saya semula dan menyatakan bahawa, keadaan anak beliau semakin baik. Lepuh-lepuh dan tompok merah semakin berkurangan.

rawatan untuk ekzema

Saya sangat bersyukur kerana Allah s.w.t memberikan kesembuhan kepada anak beliau dan sekaligus saya gembira dapat membantu beliau. Namun begitu, stok Herbal Blend memang kehabisan dan saya terpaksa berkongsi Herbal Blend yang ada dengan beliau.

Alhamdulillah, ternyata Herbal Blend amat sesuai menjadi salah satu rawatan untuk ekzema. Sebab itu, saya syorkan Herbal Blend untuk anda kerana amat sesuai untuk menyelesaikan masalah ini.

 Kelebihan Herbal Blend

rawatan untuk ekzema

Selain dijadikan rawatan untuk ekzema, Herbal Blend juga membantu menyelesaikan masalah-masalah berikut :

  1.  Menyelesaikan masalah kegatalan kulit.
  2. Melembutkan kulit kasar dan rekahan tumit.
  3. Membantu menghilangkan masalah ruam bayi sama ada ruam lampin atau ruam susu.
  4. Menghilangkan parut-parut, termasuklah parut akibat chicken pox, kudis dan luka.
  5. Memberikan kelegaan akibat ketidakselesaan semasa demam panas.
  6. Dijadikan sebagai losyen harian untuk melembutkan kulit.

Herbal Blend adalah bebas paraben dan 100% dihasilkan daripada bahan semulajadi.

Untuk tempahan dan pertanyaan lanjut, sila hubungi saya, wakil sah Shaklee.

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD

013-232 1416

 Rawatan Ekzema Kanak-kanak

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *