sakit tekak

Sakit Tekak & Batuk Pulih Dalam Masa 2 Hari

Saya kerap mengalami sakit tekak sejak zaman sekolah lagi atau tonsil. Apabila makan makanan yang berminyak dalam kuantiti yang banyak dan tidak minum air kosong, sakit tekak akan bertandang.

Seingat saya, semasa saya dibangku sekolah, saya kerap mengalami tonsil. Bengkak dan bernanah pada anak tekak serta dinding disekitarnya.

Nak menelan makanan sangat sakit dan perit. Doktor hanya bekalkan ubat sakit tekak yang berbentuk tablet untuk kemam dan juga antibiotik. Bila sakit tekak dan tonsil, maka demam akan bertandang.

Sakit tekak menjadi-jadi sehingga sekarang.Suami saya juga turut sakit tekak dan batuk-batuk disebabkan oleh perubahan cuaca yang berlaku sejak akhir-akhir ini.

Alhamdulillah, semuanya dapat di atasi secara semulajadi dengan mengamalkan vitamin untuk membantu memulihkan sakit tekak saya.

Vitamin Untuk Sakit Tekak & Batuk

Terdapat 2 jenis vitamin yang membantu mengatasi masalah saya. Antaranya ialah :

Sustained Release Vitamin C Plus -180 biji RM92.50

 

sakit tekak

Bila saya sakit tekak saya akan makan Sustained Release Vitamin C Plus. Untuk amalan harian, hanya ambil 1 biji sehari. Tetapi bila sakit tekak, saya akan ambil 4 biji sehari. Memang kuantiti nampak banyak, tapi hakikatnya sakit tekak saya cepat sembuh.

Jangan risau, dos yang saya ambil bukanlah overdose atau berlebihan. Ianya selamat selagi tidak mengambil lebih daripada 12 biji sehari.

1 biji vitamin c menyamai 7 biji setengah buah oren. Jika saya makan 4 biji sehari, saya telah mengambil 30 biji buah oren dalam satu hari. Jadi saya tidak perlu bersusah payah untuk beli oren kerana sudah ada tablet yang menyamai khasiat buah oren.

Garlic Complex -60 biji RM48.75

 

sakit tekak

Bertindak sebagai antibiotik semulajadi dan ianya untuk kegunaan jangka masa panjang. Alhamdulillah, memang betul berkesan selepas saya amalkan Garlic Complex.

Pada malamnya saya telah Garlic Complex, keesokan harinya sakit tekan saya semakin berkurangan. Hanya dua hari sahaja saya ambil Garlic Complex, perubahannya kian saya rasakan.

Fungsi Garlic Complex juga meghalang jangkitan virus, kuman, selsema dan yis candida. Bukan itu sahaja, malahan garlic juga membantu meningkatkan sistem imun, masalah penghadaman, menurunkan kadar darah tinggi dan mencegah kanser.

Daftar Ahli Satu Kelebihan

Untuk mendapatkan harga yang lebih murah, saya nasihatkan anda daftar ahli.

Klik sini untuk maklumat tentang kelebihan menjadi ahli shaklee. Apabila anda menyertai kami, banyak lagi bonus yang anda dapat.

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

Untuk tempahan Set Sakit Tekak, hubungi kami dan kami akan berikan servis yang terbaik untuk anda.

musim tengkujuhWAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
MOHD HAFIZULLAH BIN MANSOR
Shaklee Independent Distributor
Tel : 013-232 1416 WAN/017-971 2828 HAFIZ
Email : [email protected]
FB LIkes : Seri Bongsu Healthy

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *