Shaklee Baby: Pakar Penjagaan Kulit Bayi & Bebas Bahan Kimia

Sebagai ibu bapa, menjadi tanggungjawab untuk membesarkan anak dengan persekitaran yang selamat dan sihat. Saat  kelahiran anak ke dunia adalah saat yang ditunggu-tunggu. Justeru, pelbagai persediaan untuk menyambut hadiah istimewa ini telah dilakukan.

Kulit bayi sangat lembut dan sangat sensitif. Tidak semua produk bayi yang dijual di pasaran sesuai dengan kulit  mereka. Jika salah guna produk, kesan buruk pasti akan berlaku seperti ekzema, gatal-gatal dan ruam.

Kulit bayi memerlukan sesuatu yang natural dan tanpa bahan kimia. Di pasaran Malaysia sekarang, sangat sukar untuk dapatkan set penjagaan kulit bayi yang natural dan bebas bahan kimia.

Baru-baru ini, kita telah digemparkan dengan berita sebuah syarikat  produk penjagaan kulit telah disaman kerana produknya mengandungi bahan yang boleh menyebabkan kanser. Berita inilah membuatkan kita takut. Untuk kesan jangka pendek, memang tidak akan nampak, tapi jika menggunakan bahan kimia dalam masa yang panjang, kesannya pasti teruk.

Shaklee Baby, Khas Untuk Kulit Bayi

Pada November 2017, Shaklee Baby telah berada di pasaran Malaysia bagi memenuhi permintaan ibu-ibu yang sangat memerlukan produk penjagaan kulit bayi mereka.

shaklee baby

Shaklee Baby telah diuji oleh pakar pediatrik, tidak menyebabkan alergi, bahan yang digunakan semulajadi &  disahkan organik, PH seimbang, dan diuji secara klinikal.

Diformulasi tanpa paraben, tanpa 1,4-dioxan, tanpa Natrium Lauril Sulfat, tanpa pewarna tiruan atau wangian, tanpa Pththalates, tanpa Bisphenol-A dan tanpa Formaldehind.

Shaklee Baby mengandungi 3 produk iaitu

1. Gentle Wash

Mengandungi minyak chamomile, lavender & aloe vera organik. Mandian ini sangat lembut untuk kulit bayi, menenangkan dan menyegarkan kulit. Formula mandian ini tidak memedihkan mata.

2. Massage Oil

Fungsinya melembapkan kulit , menyegarkan kulit, dan membelai kulit si manja anda. Dihasilkan daripada campuran minyak organik khas iaitu minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile.

3. Soothing Lotion

Soothing lotion memberikatn kelembutan pada kulit bayi secara optimun, menegangkan, menyegarkan kulit dan mengembalikan nutrien kulit. Bahan yang terkandung dalam losyen ini ialah chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanilla, minyak biji matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik.

Pendapat Ibu Yang Telah Mencuba Shaklee Baby

shaklee baby

shaklee baby

Daftar Ahli Satu Kelebihan

Untuk mendapatkan harga yang lebih murah, saya nasihatkan anda untuk menyertai kami dan menjadi sebahagian daripada kami. Banyak manfaat yang anda dapat jika mendaftar sebagai ahli.

Klik sini untuk maklumat tentang kelebihan menjadi ahli shaklee. Apabila anda menyertai kami, banyak lagi bonus yang anda dapat

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

Untuk tempahan hubungi kami dan kami akan berikan servis yang terbaik untuk anda.

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu
Tel : 013-232 1416
Email : [email protected]
FB LIkes : Rahsia Mama Sihat

 

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *