Tips Awet Muda Dengan Kolagen

Tips Awet Muda Dengan KolagenWajah yang cantik, putih, gebu dan mulus adalah idaman setiap wanita. Ramai wanita diluar sana sangat pentingkan kecantikan diri dan sanggup berhabis wang ringgit untuk kekal cantik.

Ada yang sanggup melakukan pembedahan, suntikan, dan juga menggunakan produk-produk kecantikan yang sedang melambak di pasaran.

Namun, perlu diingatkan bahawa, cantik juga boleh membawa maut. Berhati-hatilah dalam memilih sebarang produk kecantikan. Pilih yang selamat dan semulajadi.

Salah satu bahan kecantikan kegilaan wanita masa kini ialah kolagen. Tidak kira apa jenama sekalipun, jika sesuatu produk mengandungi kolagen, pasti akan digilai wanita. Kerana, kolagen dapat membantu wanita untuk tampil cantik menawan.

Kolagen sebenarnya memang sudah ada dalam badan manusia, akan tetapi apabila usia meningkat, kolagen semakin hari, semakin berkurangan. Jadi, sebagai penyelesaiannya mereka perlu mengambil kolagen untuk menggantikan kolagen yang telah hilang.

Yang tua bertambah muda, yang muda lagi berseri jika menggunakan kolagen. Yang kendur, jadi anjal. Yang gelap, semakin cerah.

Apa Itu Kolagen?

Perkataan kolagen, berasal daripada bahasa Greek yang iaitu “kolla” bermaksud “gam”. Kolagen juga terdapat dalam tubuh badan manusia iaitu pada bahagian kulit, tendon, tulang, tulang rawan, dan sendi.

Kolagen boleh didapati daripada sumber binatang dan juga tumbuh-tumbuhan seperti rumpai laut. Namun, tiada kajian yang khusus menyatakan rumpai laut adalah sumber kolagen yang asli.

Khasiat Kolagen

Berikut adalah khasiat kolagen yang anda perlu tahu dan yang penting ianya bukan untuk kecantikan luaran sahaja, malahan untuk dalaman juga.

  1. Mengurangkan tanda-tanda penuaan dan kedutanĀ  dan juga mengecilkan pori-pori pada wajah.
  2. Menanjalkan payudara dan membantu menambah saiz payudara.
  3. Mencerahkan kulit serta mengatasi masalah jerawat dan jeragat.
  4. Mencegah masalah keguguran rambut dan menguatkan akar rambut serta mencantikkan lagi rambut.
  5. Memelihara kesihatan sendi-sendi dan tulang.
  6. Melicinkan kulit dan menjadikan kulit keihatan gebu dan mulus.

Tips Awet Muda Dengan Kolagen

Jika sebut awet muda, semua mahukannya. Bagaimana untuk kekal awet muda dengan hanya menggunakan kolagen?.

Ikuti beberapa tips awet muda yang saya ingin kongsikan dengan menggunakan kolagen.

Tips Awet Muda Dengan Kolagen

Tips Awet Muda 1 : Suntikan Kolagen – Banyak pusat-pusat kecantikan dan juga klinik menawarkan suntikan ini. Dari segi kos, agak mahal sedikit dan bergantung kepada pihak yang menyediakan perkhidmatan ini.

Sebelum suntikan, anda perlu dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu kerana bimbang kesannya yang akan datang.

Tips Awet Muda 2 : Beli serbuk kolagen dan jadikannya sebagai masker. Caranya, hanya campurkan dengan sedikit air, dan ratakan pada permukaan wajah.

Anda juga boleh campurkan kolagen dengan serbuk vitamin c untuk lebih cantik berseri. Lakukan setiap malam, sebelum tidur. Pastinya, keesokan hari, wajah anda lebih lembap dan menawan.

Tips Awet Muda 3 : Telan serbuk kolagen atau campurkan serbuk kolagen dengan minuman yang anda gemari terutamanya jus buah-buahan.

Sesuai untuk anda yang susah menelannya begitu sahaja kerana, ada kalanya kolagen berbau sedikit hanyir terutamanya kolagen dari sumber binatang

 

Shaklee Collagen Powder

Tips Awet Muda dengan kolagenShaklee Collagen Powder 4000mg adalah salah satu kolagen yang berbentuk serbuk yang dijual dipasaran. Diperbuat daripada sisik ikan merah, dan diadun dengan 6 ramuan semulajadi terpilih iaitu, Lactobacillus Acidophilus, Ekstrak Kerang-kerangan, Vitamin C dan B, Elastin Kolagen Ikan, Esktrak Pfaffia dan Ekstrak Biji Camelia Japonica.

Kesan penggunaan, boleh dilihat seawal 5 hari dan untuk kesan yang maksimun, boleh dilihat dalam masa 8 minggu.

Sempena September 2014, Shaklee ingin menghadiahkan anda, 1 kotak Collagen Powder, jika anda membeli 6 kotak. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Daftar Ahli Satu Kelebihan

Untuk mendapatkan harga yang lebih murah, saya nasihatkan anda daftar ahli.

Klik sini untuk maklumat tentang kelebihan menjadi ahli shaklee. Apabila anda menyertai kami, banyak lagi bonus yang anda dapat.

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

Untuk tempahan dan maklumat lanjut tentang Shaklee Collagen Powder, boleh hubungi saya.

kolagen

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
MOHD HAFIZULLAH BIN MANSOR
Shaklee Independent Distributor
Tel : 013-232 1416 WAN/017-971 2828 HAFIZ
Email : [email protected]
FB LIkes : Seri Bongsu Healthy

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

One thought on “Tips Awet Muda Dengan Kolagen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *