Youth Complex, Sumber Alam Semulajadi Untuk Meremajakan Kulit Wajah Anda

youth

Youth Skincare adalah produk terbaharu untuk penjagaan wajah yang dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 2017. Sebelum ini, produk penjagaan wajah Shaklee mempunyai dua produk iaitu Enfuselle & Nutriwhite. Kemudian kedua-duanya ditamatkan penghasilan kerana Shaklee telah menghasilkan produk baru iaitu Youth.

Chris Kyrou adalah individu yang bertanggungjawab dalam penghasilan & penyelidikan Youth. Beliau merupakan Vice President Beauty Research & Development  di Shaklee Corporation dan juga ketua untuk penyelidikan Youth.

Sebelum menyertai Shaklee, Chris Kyrou pernah mengetuai penyelidikan dan pembangunan kosmetik di 500 syarikat lain dan beliau berpengalaman selama 20 tahun dalam bidang kosmetik.

8 Tahun Kajian & Penyelidikan Untuk Hasilkan Youth Skincare

Sebenarnya Youth Skincare telah berjaya dihasilkan selama 2 tahun. Akan tetapi, CEO Shaklee, Mr. Roger Barnett masih tidak berpuas hati dengan kesannya. Jadi kajian tentang Youth diteruskan lagi sehinggalah beliau berpuashati  iaitu setelah 8 tahun kajian & penyelidikan dijalankan.

youth complex

Youth Complex menggunakan bahan semulajadi seperti Lotus Japonicus, Muscadine Grapes, Apple Cell, Likoris, dan banyak lagi tumbuhan lain.

Lotus Japonicus – Berfungsi menjana sel untuk menghasilkan lebih kolagen dan elastin untuk kulit. Digabungkan bersama ekstrak Schisandra Chinesis Fruit untuk membantu menghasilkan lebih nutrisi dan tenaga untuk kulit.

Muscadine Grapes – Mengandungi polifenol untuk melindungi dan memperbaiki sel-sel DNA kulit bagi mengelakkan kerosakan kolagen dan elastin.

Vital Reapir + Complex -Membantu membekalkan nutrisi antioksida dan vitamin asas untuk menyekat radikal bebas menyerang kulit. Serta menggalakkan pertumbuhan yang sihat untuk kulit wajah.

Schisandra Chinesis Fruit Extract – Sejenis herba yang digunakan oleh masyarakat China, Jepun dan Korea untuk melagakan dan mengatasi masalah keradangan dan kagatalan. Fungsinya untuk menyokong struktur kulit, menyuburkan kulit dan kaya dengan antioksida.

Apple  Stem Cell РBanyak kajian telah menunjukkan bahawa Apple Stem Cell membantu mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit. Ini membuatkan kulit kelihatan lebih muda. Stem Cell ini juga membantu memperbaiki tisu kulit wajah supaya lebih sihat berseri, lembut & tahan lama.

100% dihasilkan daripada tumbuh-tumbuhan dan tidak menggunakan bahan daripada haiwan dan juga diuji kepada manusia sahaja.

Sesuai untuk semua jenis kulit sama ada normal, berminyak, berjerawat, dan sensitif.

Bebas kekejaman terhadap haiwan iaitu tidak menggunaka sumber haiwan & tidak diuji kepada haiwan.

Di uji oleh pakar kulit (Dermathologis)

Hypoalgenik

Diuji oleh Pakar Ophthalmologist

Non Comedogenic – Tidak menyebabkan liang pori anda tersumbat.

Youth Complex: Pakar Kecantikan Wajah Anda

youth complex

Manfaat Youth Complex

Jaminan Shaklee, dengan Youth anda akan nampak kesannya dalam 2 minggu penggunaan. Untuk kesan yang lebih lagi, selepas anda gunakan selama 60 hari .

Youth membantu bekerja untuk kulit dengan fungsinya iaitu

1. Mengecutkan jerawat dan memudarkan parut jerawat. Parut jerawat yang teruk seperti berkawah juga boleh dihilangkan dengan menggunakan Youth Complex.

youth complex

2. Memudarkan jeragat sama ada jeragat nipis atau tebal. Jeragat atau pigmentasi disebabkan oleh kulit kita kerap terdedah dengan sinaran matahari. Dalam Moiturizer Youth Complex terdapat SPF30 berfungsi melindungi kulit daripada sinaran UV.

youth complex

3. Mengembalikan keremajaan kulit. Matlamat Youth dihasilkan adalah untuk mengembalikan keremajaan kulit 10 tahun lebih muda dari usia sebenar. Youth juga membantu menegangkan kulit dan menganjalkan kulit. Kulit nampak lebih muda dan sihat.

4. Mengecilkan liang pori. Lihat gambar testimoni dibawah ini. Sebelum ini liang pori jelas kelihatan, selepas 15 hari mengamalkan Youth, liang pori sudah berkurangan.

youth complex

Berbeza bukan?. Jangan tunggu lagi. Dapatkan Youth Complex anda sekarang dengan saya. Untuk Promosi pelancaran, anda akan dapat banyak hadiah percuma daripada kami.

Kongsikan Dan Sebarkan

Sila kongsikan dan sebarkan artikel ini di media sosial dan juga kepada rakan-rakan anda supaya ianya bermanfaat dan menjadi rujukan untuk anda kelak.

tanda-tanda mengandung

WAN ZAINAB BT WAN MUHAMMAD
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu
Tel : 013-232 1416
Email : [email protected]

Seorang Ibu yang bekerja dari rumah (WAHM), mempunyai dua orang cahaya mata, dan merupakan Konsultan Nutrisi Shaklee sejak tahun 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *